Australisch


Australisch

Australië in Mondo Verde

 Een groot deel van de Australische fauna is uniek in de wereld, denk maar eens aan Buideldieren In de zogenaamde Schrublands; daar leven onder meer de bekende kangoeroes. De kleinere Wallabies, zoals te zien in Mondo Verde, vinden hier hun oorsprong. Het klimaat in Nederland verschilt niet veel met hun oorspronkelijke habitat, de kleine kangoeroes kunnen het hier daarom heel goed uithouden.

De hoenderganzen leven op Mondo Verde naast de zwarte zwanen, dit gaat natuurlijk zo goed omdat de hoendergans het liefst op het land leeft zodat hij kan grazen en de zwanen toch graag hun pracht en praal laten zien als ze statig op het water zwemmen. De zwarte zwaan is bijna volledig zwart met enkel witte handpennen. De rozerode snavel is lichter op de punt. De poten zijn grijs. De zwarte zwaan heeft van alle zwanen de langste hals: meer dan half zo lang als de totale lichaamslengte. Hij wordt 110 tot 140 centimeter lang en tot zes kilogram zwaar. De geslachten zijn qua uiterlijke kenmerken gelijk.

Wist u dat de hoendergans een beschermde diersoort is? Rond 1960 vreesde men nog voor uitsterven van de soort, maar door de bescherming van de vogels sindsdien - in hoofdzaak een jachtverbod – kon dit afgewend worden. De IUCN schat de totale populatie op tussen de 16.000 en 18.000 vogels en classificeert de soort op grond daarvan als niet bedreigd .

Australië herbergt ongeveer 800 vogelsoorten, van grote zoals de Emoe tot talloze kleinere soorten. Een selectie van deze vogelsoorten heeft Mondo Verde ondergebracht in de grote vogelvolière. Ondanks dat deze vogels van origine gewend zijn aan zachtere klimatologische omstandigheden, komt het Nederlandse klimaat dusdanig overeen dat de vogels hier zonder problemen kunnen leven.

 

Galerij Australisch