Afrika


Afrika

Afrika in Mondo Verde

De naam Afrika was in de Oudheid eerst voorbehouden aan het gebied van het huidige Tunesië. De Romeinse provincie Afrika besloeg de Tunesische -en Libische kustgebieden. Later werd de hele kuststrook Afrika genoemd en in de tijd van de ontdekkingsreizen werd het hele continent hiermee aangeduid.

De meest waarschijnlijke theorieën wijzen op een Berberse of Foenicische afkomst. In de oudheid bewoonden verschillende Noord-Afrikaanse stammen grotten, het zogenaamde 'Afer' volk. Volgens de meeste historici heeft dit volk haar naam gegeven aan het werelddeel. De meest geaccepteerde theorie is dat de naam van het Berberse ifri (meervoud: ifran, "grotten") komt en gelatiniseerd is naar afri. De term is in verschillende Berberse plaats- en stamnamen terug te vinden. Een andere mogelijkheid is dat dat de naam komt van het Foenisische afar, wat stof betekent.

Mondo Verde streeft ernaar om ook in het Afrikaanse deel van het park de sfeer te creëren die hoort bij de Afrikaanse cultuur. Dit gedeelte van het park is nog in aanleg en belooft een prachtige toevoeging te worden.

 

Galerij Afrika